söndag 25 juli 2010

Blocket är din vän

Inför flytten är det en del möbler som ska avyttras och ett par av sofforna har nu bytt ägare. Förutom att det trillar in en del pengar så inställer sig även lite andra insikter.

Jag har de senaste 10 åren flyttat till större, centralare och lyxigare lägenheter. Uppgångarna på bostadsmarknaden har genererat en del i överskott, men lånet har dubblats för varje lägenhetsbyte. Normen för oss skulle nu vara att köpa en villa för 4-5 miljoner, fortsätta bostadskarriären... Men vem är det egentligen som tjänar på denna cirkus? Det är mäklarna, bankerna och möjligtvis staten (i form av reavinstskatt). Inte så konstigt alltså att det oftast är mäklarna och bankens privatekonomiska rådgivare som uttalar sig om fortsatta uppgångar på bostadsmarknaden.
Hur som helst, karriären är tillsvidare avbruten för vår del. Poolvillan kan vänta, den här gången blev det en prisvärd (nåja) och duglig lägenhet istället. Definitivt inget ruckel men ett klart steg tillbaka, sett ur ett statusperspektiv. Det blir inte en fördubbling av lånet, istället en halvering. Men det är det inte så många som ser...

Nu var det ju egentligen blocket det skulle handla om. Detta tips har ni läst hundra gånger förr, så det blir kortvarianten: Svälj stoltheten och sälj sådant du inte behöver längre (den dammiga fiskeutrustningen blir inte ett bättre köp bara för att du gömmer den i ett hörn).

Biorummet är alltså inte sig likt längre - igår fick jag avnjuta en långfilm sittandes på en pall. Tusenlapparna i bakfickan gav däremot en god inre komfort.

4 kommentarer:

  1. kikar in,läggs till listan!

    kika gärna tillbaka>:'
    www.2tusenlappar.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Trevlig blogg du har, finfina katter! 2 tusenlappar kan göra stor skillnad, rätt spenderade ger de glädje åt en hel månad. Må väl :-)

    SvaraRadera
  3. Argumentet med fiskeutrustningen köper jag, men... sälja TV-möbler som du använder? Varför det? Är pallen bättre?

    SvaraRadera
  4. Hmmm... ja det blev kanske inte helt tydligt där :-)
    Vi skulle alltså flytta till en lägenhet som inte längre hade plats för ett dedikerat biorum (hemska tanke), så vi behövde göra oss av med en soffa. Smidigast då att sälja soffan innan flytten, vilket resulterade i några veckor utan soffa i biorummet.

    Pallen var förresten inte jätteskön får jag hålla med om så här i efterhand...

    SvaraRadera