fredag 1 juni 2018

Sommarrapport 2018

Nu är det juni och dags för en sommarrapport!

Lite kort så mår jag bra, tjänar bra och sparar bra. Jag har börjat unna mig mer saker och det är klart att det påverkar nivåerna. Jag tjänar lite mindre pengar sedan jag gick ner i tid till 80%, och försöker att inte vara lika gnidig mot mig själv.
Livskvalitet får kosta helt enkelt. Har nyligen börjat köra bil till jobbet vilket såklart blir lite ökade utgifter. Jag spar tid och slipper vara i händerna på strulande tågtrafik (välbefinnande står i omvänd proportion till antal resor med skånetrafiken).


Har nollställt mitt huvuddiagram nu, det är för många års historik i det gamla. Historik som jag sedan länge lärt mig läxan av och som inte inspirerar mig längre. Dessutom syns kort utveckling inte så tydligt när det är 10 års data som ska samlas i ett diagram.


Med en förväntad avkastning (inflation inberäknad) på 4% är prognosen att nå ek. oberoende 2025. Har det mesta i 4-5 st globala indexfonder nu, det känns som en ganska säker investering (om man vill vara på börsen). Hoppas ni har det bra där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar