måndag 7 november 2011

Månadsrapport oktober



Oktober månads sparande drogs ned av några större utgifter. Kompletterade min garderob med en höstjacka för 1300kr, köpte present för 1000kr och la 1500kr på en trevlig helg i Göteborg.
Gränslösa utsvävningar som dessa gjorde att jag endast kunnat lägga undan blygsamma 15k.

Drygade ut inkomsterna litegrand genom att sälja av CDs och en gammal cykel för 400kr (har 4 cyklar kvar, så jag kommer fram ändå...).

Satte även nytt rekord i strävsamhet genom att sälja av en DVD för 9 kr på bokbörsen. Annonsen kostar mig 6 kr, så förtjänsten blir hela 3 kr! En sådan försäljning gör jag naturligtvis inte för pengarnas skull, jag vill inte ens räkna på timlönen. Nu kom filmen till användning för någon annan människa istället för att ligga i mitt förråd och ta plats.
Till sommaren kommer jag dock troligtvis att skänka bort återstoden av böckerna, filmerna och de musik-CDs som jag inte lyckats sälja.




Spartakten pekar åter uppåt (i kurvan ovan ett genomsnitt på senaste 3 månaderna). Jag hoppas kunna plana ut och lägga mig stabilt kring 70%, vilket innebär att jag sparar ca 20k av de 28k jag får ut på lönen.

En annan sak jag skulle behöva ta tag i är hur man investerar.
Jag kan idag alldeles för lite om aktier och lägger därför det mesta av överskottet i olika fondbytarprogram. Är lite inne på att istället börja köpa på mig stabila aktier med bra direktavkastning.
Jag har dock en del hemläxa att göra innan jag ger mig in i leken. De gånger jag tidigare försökt mig på aktier har det slutat med förskräckelse (det hände sig vid tidsperioden kring IT-bubblan). Jag gick på "heta" tips och förlorade stort...