måndag 3 oktober 2011

Månadsrapport september



Nej man ser inte någon jätteskillnad sedan förra månaden, men faktum är att ett av mina större mål är uppfyllt - De investerade tillgångarna är större än skulden!
Har nu alltså på ett ungefär 1,8 mkr låsta i lägenheten, 900k i (låsta) tillgångar, samt 900k i lån (rörligt).

Nästa stora milstolpe blir naturligtvis att investeringarna ska uppnå en miljon kronor. Inte unikt, inte omvälvande, men ytterst symboliskt. Detta kan nog komma att ske till april nästa år.




Jag har en sparkurva som däremot just nu pekar neråt. Diagrammet ovan visar ett löpande genomsnitt (3 månader) på hur stor del av min nettoinkomst som jag stoppat undan.
För september låg sparkvoten på 40%, lägsta siffran på ett år. Detta beror främst på att vi köpt en hel del saker till övernattningslägenheten. Dessutom blev det en inte helt oangenäm tripp ner till bilmässan i Frankfurt.

Tidigare dippar på kurvan:
2008 - flytt till ny lägenhet
2009 - bröllop
2010 (mindre dipp) - flytt till ny lägenhet
2011 (mindre dipp) - själv att betala hushållets utgifter




Min kära "krigskista" (också ett genomsnitt på de 3 senaste månaderna) tippar nedåt trots ökade tillgångar, detta eftersom den tar hänsyn till hur stora mina utgifter varit.

Till sist, jag ser ljust på framtiden! Övernattningslägenheten är utrustad, vi har två inkomster, mina utgifter är slimmade.