torsdag 3 februari 2011

Kall

Likt Per Penning så söker också jag efter mitt kall.

Jakten på det perfekta livet viktigt, men tills man hittar det så får man inte glömma bort att göra småjusteringar som man tror blir i rätt riktning.

Bytte inte karriär, men jag började på ett nytt företag för ett par veckor sedan, mest av praktiska skäl. Dock blev effekten större än jag trott. Helt plötsligt blir man tvungen att vara alert och vaken. Resultatet blir att man lär sig en massa nya saker och lär känna en massa nya trevliga människor.

Ekonomiskt oberoende är fortfarande högprioriterat, men färden dit har nu blivit klart mycket bättre!

tisdag 1 februari 2011

Månadsrapport januari

Har fullt upp med nya jobbet, men en liten månadsrapport har jag alltid tid med :-)

Förra månadens siffror inom parantes.

Inkomster

Passiva: 0k (1k)
Aktiva: 22k (32k)
Utgifter
Passiva: 7k (5k )
Aktiva: 1k (4k)

Tillgångar
Fonder, värdepapper, buffertkonto, etc: 743k (833k)
Lägenhet: 1 800k (1 800k)
Skulder
Bolån: 900k (900k)
Skatt på uppskov (att betala 2011): 53k (167k)

Tillgångar minus skulder: 1599k (1590k)


Inkomsterna är den här månaden extra låga, det beror på att lönen från nya jobbet kommer först nästa månad. Inget större problem förstås, buffert finns och utgifterna är låga.
Väldigt låga till och med. Under 8k trots att räntekostnaderna stigit med 1k sedan förra månaden! Aktiva utgifter en bit under 1k, det har handlat om brunch, pizza och någon present. Och en massa godis på helgerna förstås!

Lyckades tyvärr inte riktigt spräcka 1,6 mkr-gränsen. Detta på grund av att jag återigen trodde mig kunna investera på börsen. Tänkte att guld kunde vara bra att satsa på. -16% på en månad och så var man 2-3k fattigare. Jag prickar ALLTID in högsta punkten, så ta aldrig ett börstips från mig om era pengar är er kära.

Inget att deppa över, nästa månad är jag eventuellt över 1,7 mkr. Har en massa semesterdagar som ska betalas ut från förra arbetsgivaren.

Drar på tjänsteresa ett par dagar, det blir också bra för plånboken. Ökade inkomster i form av traktamenten och sänkta utgifter i form av hotellfrukostar.